Project omschrijving

Broodje pulled-zwam met koolsla

Geïnspireerd op de pulled-pork uit de VS, maar dan veel beter!
De pulled-zwam is in mum van tijd te maken, smaakt fungi-tastisch én is een stuk gezonder dan de traditionele variant.

Ingrediënten:

Voor 2/3 personen

  • 2 uien
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 puntpaprika
  • Komkommer
  • Zoete tomaatjes
  • Hamburgerbroodje (naar keuze)
  • 3 eetlepel barbecue saus
  • Peper en zout

Voor de koolsla:

  • 100 gram rode kool
  • 100 gram witte kool
  • 1 wortel 
  • 1 zoete appel
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Scheutje limoensap
  • Peper en zout

Bereiding:
  1. Snijd de ui in halve ringen en de puntpaprika in ringen. Snijd de komkommer en tomaatjes in plakjes.
  2. Voor de oesterzwam gebruiken we de ‘vork-techniek’: leg een oesterzwam neer en schraap met een vork de zwam af, zodat er een pulled-structuur ontstaat. 
  3. Maak dan de koolsla: snijd de kool hiervoor in dunne reepjes, rasp de wortel en de appel en meng de groente door elkaar met de yoghurt, mayonaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Pulled-zwam: bak de ui, puntpaprika en de oesterzwam in een wok. Voeg de barbecue saus toe en roer er goed doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd het broodje open en grill deze in een grill pan.
  6. Beleg het broodje met de pulled-zwam en de komkommer en tomaat. Serveer met de koolsla. Lekker ite!

Andere recepten:
Meer laden