Project omschrijving

Pasta di Fungi

Pasta di Fungi is een combinatie van heerlijke romige pastasaus met kruiden, cherrytomaatjes en jouw favoriete pasta.
De oesterzwammen geven de saus een nootachtige smaak en zorgen daarnaast voor een lekkere bite.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • Pasta, ravioli of spaghetti (waar je maar zin in hebt)
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram oesterzwammen of mix van paddenstoelen
  • Handje cherrytomaatjes
  • Een snufje rozemarijn, Italiaanse kruiden, peper en zout
  • (vegan) kookroom
  • Parmezaanse kaas
  • Rucola

Bereiding:
  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snijd de sjalot en pers de knoflookteen. Snijd de oesterzwam in reepjes (met de lengte mee). Halveer de tomaatjes.
  3. Fruit de sjalot en knoflook, voeg dan de oesterzwammen toe. Bak deze gaar, voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak kort mee.
  4. Voeg de kookroom toe aan het bakmengsel, samen met de rozemarijn, Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat het geheel sudderen.
  5. Serveer de pasta met de saus en top af met rucola en Parmezaanse kaas.
  6. Letter ite!

Andere recepten: